29 februari: Je lichaam upgraden? Medische techniek voor een beter leven

CU.Weblog afbeeldingen.png
Logo (1).png
Door ChristenUnie Provincie Utrecht op 16 februari 2024 om 16:25

29 februari: Je lichaam upgraden? Medische techniek voor een beter leven

Negende Egbert Schuurmanlezing

Op 29 februari organiseren we samen met ChristenUnie Stichtse Vecht de negende Egbert Schuurmanlezing. De spreker is Dr. Bert-Jan Heusinkveld. Hij is predikant in Daarle (PKN). Daarnaast is hij in 2021 gepromoveerd in de medische ethiek op “De betere mens. Een medisch-ethisch kader voor mensverbetering vanuit christelijk perspectief".

Op zoek naar geluk en een beter leven lijken een sterker lichaam, een beter geheugen, het bij voorbaat genetisch aanpassen van embryo’s en een onlineverbinding tussen ons brein en de computer heel wenselijk. Met behulp van techniek kan de medische wereld ons helpen ons lichaam op te waarderen en te perfectioneren. Welke mogelijkheden zijn er? Moeten we die willen? Is een technologisch opgewaardeerd leven een beter leven? In de lezing worden deze onderwerpen besproken en worden aanzetten tot een beoordeling gegeven. Daarbij is er ruime gelegenheid voor discussie.
De avond begint om 20:00 uur en het adres is Kerkplein 18 te Breukelen. De toegang is gratis. Vanaf 19:30 bent u welkom.