Berichten geschreven door Arne Schaddelee

 1. Interim omgevingsverordening ruimtelijkeplannen 2.png
  1 Arne Schaddelee Profielfotos liggend 001.jpg
  Door Arne Schaddelee op 20 februari 2024

  Aandacht voor tweedeling, natuurherstel en lopen

  Tegenstellingen in de samenleving worden groter. Gemeenschappen versterken is voor de ChristenUnie daarom een belangrijk doel bij provinciaal ruimtelijk beleid. De laatste Statenvergadering werd de Eerste Wijziging op de provinciale Omgevingsverordening vastgesteld. De omgevingsverordening is een set regels voor de fysieke leefomgeving. Die bestaat sinds 2022, en w nu voor het eerst gewijzigd. De ChristenUnie vroeg daarbij extra aandacht voor tweedeling, natuurherstel en ruimte voor lopen.

  Lees meer over "Aandacht voor tweedeling, natuurherstel en lopen"
 2. Foto PS 2023-2027.jpg
  1 Arne Schaddelee Profielfotos liggend 001.jpg
  Door Arne Schaddelee op 19 februari 2024

  Sterke Staten? Gewoon doen!

  Hoe zorgen we in Utrecht voor het goede provinciale debat? Hoe doen Statenleden recht aan hun rol als volksvertegenwoordigers? Hoe worden de Staten baas over hun eigen agenda zodat ruimte ontstaat voor werkbezoeken en het ontvangen van insprekers? Een werkgroep onder leiding van ChristenUnie-Statenlid Arne Schaddelee kwam met een stevig pakket verbetervoorstellen. 

  Lees meer over "Sterke Staten? Gewoon doen!"
 3. tel-aviv-3621085_1280.jpg
  1 Arne Schaddelee Profielfotos liggend 001.jpg
  Door Arne Schaddelee op 13 december 2023

  "van de rivier tot de zee" past niet in de Statenzaal

  Tijdens de statenvergadering van 8 november hield statenlid Matser van GroenLinks haar maidenspeech. De maidenspeech is de eerste toespraak in de staten. Het is een goed gebruik dat er tijdens of na een maidenspeech geen interrupties plaatsvinden, zodat dit bijzondere moment niet onderbroken wordt. Mevrouw Matser begon haar maidenspeech met de woorden "van de rivier", en sloot af met "tot de zee". Wij vinden dat ongepast, niet alleen omdat deze uitspraak niet thuishoort in de statenzaal, maar ook omdat wij niet in de gelegenheid waren om er op te reageren. Tijdens de statenvergadering van 13 december voelden we daarom de noodzaak om op dit voorval terug te komen.

  Lees meer over ""van de rivier tot de zee" past niet in de Statenzaal"
 4. sport-1087028_1920.jpg
  1 Arne Schaddelee Profielfotos liggend 001.jpg
  Door Arne Schaddelee op 28 oktober 2023

  Grasmat of yogamat?

  De ChristenUnie hecht aan een groen en gezond landelijk gebied. Leegstand in landelijk gebied is daarom een zorgpunt. Lege gebouwen zorgen voor verpaupering, verrommeling en kunnen zelfs criminaliteit aantrekken. Met ‘Erven met perspectief’ kwam het College met een eerste ontwerp om leegstaande agrarische bebouwing aan te pakken. 

  Lees meer over "Grasmat of yogamat?"
 5. IMG_5021.jpg
  1 Arne Schaddelee Profielfotos liggend 001.jpg
  Door Arne Schaddelee op 14 oktober 2023

  Kijken in de keuken bij buurprovincies

  Windmolens, woningbouw, mobiliteit en milieu: iedere provincie zoekt nieuwe wegen in de grote opgaven en transities. Het is daarom interessant, maar ook reuzeleuk om eens een kijkje te nemen in de keuken van buurprovincies. Jaarlijks organiseert de vereniging van provincies, het IPO, een tweedaags congres. Een prachtig moment om in een andere keuken rond te neuzen. Dit jaar was de provincie Zuid-Holland gastprovincie. 

  Lees meer over "Kijken in de keuken bij buurprovincies"
 6. 2023-05-10 Foto duidingsdebat
  1 Arne Schaddelee Profielfotos liggend 001.jpg 2bfeaa1e-5c08-437f-8d3c-48584d8d5c40.jpg
  Door Arne Schaddelee, Henriëtte Rikkoert op 10 mei 2023

  Verslag van een teleurstellende avond - Update over vervolg

  Afgelopen maandagavond kwam verkenner Anne Lize van der Stoel met haar advies over het vervolg van de formatie in onze provincie. Na een lang debat was het resultaat wat ons betreft teleurstellend. In de volgende fase zal BBB niet aan tafel zitten en dat is toch niet wat wij graag hadden gezien op basis van de verkiezingsuitslag. Lees er alles over in dit blog.

  Lees meer over "Verslag van een teleurstellende avond - Update over vervolg"
 7. A27.jpg
  1 Arne Schaddelee Profielfotos liggend 001.jpg
  Door Arne Schaddelee op 2 februari 2023

  Een alternatief voor de verbreding van de A27

  Onze gedeputeerde Arne Schaddelee presenteerde op 1 februari een alternatief voor de omstreden verbreding van de A27, die ten koste zou gaan van bosgebied in Amelisweerd. Hoewel alle betrokken lokale overheden al een tijd tegen deze verbreding waren, leek het Rijk nog niet van de plannen af te stappen.

  Lees meer over "Een alternatief voor de verbreding van de A27"
 8. 1 Arne Schaddelee Profielfotos liggend 001.jpg
  Door Arne Schaddelee op 23 december 2021

  Utrecht steekt nek uit voor openbaar vervoer

  Het provinciale OV gaat door diepe dalen. Een basisaanbod moest in stand blijven, terwijl het aantal reizigers soms daalde met ruim 70 procent. Dit zorgde voor enorme financiële uitdagingen. De provincie Utrecht koos er als enige provincie voor om in 2022 niet verder te snijden. Een gewaagde keuze?

  Lees meer over "Utrecht steekt nek uit voor openbaar vervoer"
 9. ov arne hor2 uitsnede lowres IMG_1898.jpg
  1 Arne Schaddelee Profielfotos liggend 001.jpg
  Door Arne Schaddelee op 16 oktober 2020

  Christelijk-sociale mobiliteit

  Eenzaamheid en identiteit, wat hebben die te maken met mobiliteit? Kort geleden mocht Arne Schaddelee bij een ontbijtbijeenkomst een antwoord geven op die vraag. Met een christelijk-sociale visie, juist op mobiliteit.

  Lees meer over "Christelijk-sociale mobiliteit"