Jong en oud vormen Klimaatjes

Alle Klimaatjes bij de puzzel uitsnede.jpgzaterdag 09 maart 2019 20:54

Een klimaatuitdaging, daar staan we samen voor. De ChristenUnie zoekt daarbij naar wat ons samenbindt in plaats van verdeelt. Op zaterdag 9 maart trapte de partij haar campagne af met ouderen en jongeren uit alle provincies. Ze noemen zich ‘klimaatjes’ en droegen naast een enorme puzzel één boodschap mee: zorgen voor de schepping doen we samen.

De afgelopen weken verspreidde de ChristenUnie metershoge houten puzzelstukken over de twaalf provincies. Op basisscholen, in wooncentra voor ouderen en in buurthuizen schreven, tekenden en plakten jong en oud samen hun ideeën voor een beter klimaat op de felgekleurde puzzelstukken.

Zaterdag fietsten de Utrechtse lijsttrekker Arne Schaddelee en zijn team naar het midden van het land. Daar legden teams uit alle provincies samen de puzzel: één grote landkaart, volgeschreven met ideeën en plannen hoe ouderen en jongeren hun schouders willen zetten onder de zorg voor de schepping.

Ook de landelijke kopstukken van de ChristenUnie waren aanwezig. Onder meer ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers, minister Arie Slob, staatssecretaris Paul Blokhuis, Eerste Kamer-lijsttrekker Mirjam Bikker en alle Tweede Kamerleden waren bij de actie.

Gert-Jan Segers: “De klimaatuitdaging waar we voor staan is een enorme puzzel, die we samen willen leggen. Dat is niet alleen een uitdaging, maar het biedt ook kansen. Vandaag hebben we gezien hoe dat er uitziet: veel creativiteit, veel goede energie en heel veel enthousiasme. Dat is ook wat de ChristenUnie is: niet aan de kant, maar aan de slag. Niet verdelen, maar verbinden. Dat geldt voor onze inzet voor jongeren, voor waardig ouder worden en voor het klimaat.”

Klik hier voor meer informatie over de de 'Klimaatjes' van de ChristenUnie.

« Terug