Syntus Utrecht verdient een compliment

syntus compliment uitsnede DSC_0829.jpgdinsdag 05 maart 2019 15:22

Goed en toegankelijk openbaar vervoer is belangrijk voor iedereen. Voor studenten en forensen, maar ook voor ouderen en mensen met een beperking. Syntus Utrecht maakt werk van toegankelijkheid. Zo levert deze vervoermaatschappij een waardevolle bijdrage aan mobiliteit en zelfstandigheid. Dat verdient een compliment. Lijsttrekker Arne Schaddelee en kandidaat Arjan Koerts deelden dit compliment uit aan John de Groot en Janine van Verseveld van Syntus.

Twee jaar geleden kwam Arjan Koerts, gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Veenendaal en kandidaat voor de Provinciale Staten Utrecht, in gesprek met Syntus over het thema toegankelijkheid. Dit was naar aanleiding van een negatieve ervaring van Arjan tijdens een busrit, waarbij het fout ging bij de assistentie door een buschauffeur. Arjan is zelf rolstoelgebruiker en dit incident haalde de landelijke media. Het bleef niet bij excuses en een goed gesprek. Binnen een jaar lanceerde Syntus een campagne voor chauffeurs en reizigers over het reizen met de rolstoel. Ook is Syntus fors aan de slag gegaan met het verbeteren van de informatievoorziening voor mensen met een visuele of auditieve beperking.

De eisen die aan de vervoerder worden gesteld door de provincie als opdrachtgever staan toegankelijkheid en voldoende tijd voor assistentie soms in de weg. Desondanks besloot Syntus van toegankelijkheid een prioriteit te maken. Dat verdient waardering en een compliment.

De ChristenUnie zal zich de komende jaren inzetten voor voldoende openbaar vervoer, dat bovendien schoner en toegankelijker wordt. Het is belangrijk dat de vervoerder ruimte heeft om hierin te investeren. Dat begint met het bieden van de juiste voorwaarden en het stellen van de juiste eisen.

« Terug