Blogs per auteur

 1. vliegtuig.jpg
  2bfeaa1e-5c08-437f-8d3c-48584d8d5c40.jpg
  Door Henriëtte Rikkoert op 1 juni 2023

  Kritisch over vierde aanvliegroute Schiphol boven Utrecht

  Hoe zijn de ontwikkelingen rond Schiphol? Blijft Schiphol groeien of gaat Schiphol krimpen? Is de vierde aanvliegroute naar Schiphol, die boven Provincie Utrecht langsgaat, gunstig of ongunstig voor het milieu? Tijdens de statenvergadering van 31 mei hebben we weer gediscussieerd over de vierde aanvliegroute. Er werd namelijk een breedgedragen motie ingediend die kritisch is over de aanvliegroute, en het college op pad zou sturen om dit samen met gemeentes over te brengen aan Den Haag. Wij stemden voor de motie, maar wel met de kanttekening dat het een beetje een "not-in-my-backyard"-motie is.

  Lees meer over "Kritisch over vierde aanvliegroute Schiphol boven Utrecht"
 2. Debat meloen.jpg
  2bfeaa1e-5c08-437f-8d3c-48584d8d5c40.jpg
  Door Henriëtte Rikkoert op 31 mei 2023

  Teleurstelling over advies voor coalitie zonder ChristenUnie

  Op Tweede Pinksterdag kwamen de informateurs, die op zoek waren naar mogelijke coalities in de provincie, met hun eindrapportage. Hun conclusie: de partijen GroenLinks, VVD, PvdA, CDA en D66 moeten gaan proberen tot een akkoord te komen.

  Dat betekent dat de huidige coalitie onze partij aan de kant zet en de VVD in de arm slaat. Voor ons is dit een teleurstellende conclusie.

  Lees meer over "Teleurstelling over advies voor coalitie zonder ChristenUnie"
 3. IMG_4286.jpg
  3 Simone Kennedy 2.jpg
  Door Simone Kennedy-Doornbos op 31 mei 2023

  Participatie bij het Utrechtse visie op het landelijk gebied

  Het Rijk heeft de Provincie verplicht om voor 1 juli een Utrechts Programma Landelijk Gebied (UPLG) in te dienen. In dit programma moet onze visie op een toekomstbestendige ontwikkeling van natuur, water, klimaat en landbouw in het landelijk gebied beschreven worden.

  Daarbij zijn allemaal belanghebbenden, zoals gemeenten, waterschappen, landbouw- en natuurorganisaties en bewoners. Maar omdat de deadline van dit programma al op 1 juli is, komt de participatie van deze belanghebbenden in het geding.

  Lees meer over "Participatie bij het Utrechtse visie op het landelijk gebied"
 4. 5 Siewerd de Jong 2.jpg
  Logo (1).png
  Door ChristenUnie Provincie Utrecht op 22 mei 2023

  Siewerd de Jong beëdigd als commissielid

  Vorige week is Siewerd de Jong beëdigd als commissielid. Daarmee is onze fractie weer compleet! Siewerd de Jong is in het dagelijks leven persvoorlichter bij gemeente Zeist, en was eerder landelijk voorzitter van PerspectieF, ChristenUnie-jongeren.

  Lees meer over "Siewerd de Jong beëdigd als commissielid"
 5. 2023-05-10 Foto duidingsdebat
  2bfeaa1e-5c08-437f-8d3c-48584d8d5c40.jpg 1 Arne Schaddelee Profielfotos liggend 001.jpg
  Door Henriëtte Rikkoert, Arne Schaddelee op 10 mei 2023

  Verslag van een teleurstellende avond - Update over vervolg

  Afgelopen maandagavond kwam verkenner Anne Lize van der Stoel met haar advies over het vervolg van de formatie in onze provincie. Na een lang debat was het resultaat wat ons betreft teleurstellend. In de volgende fase zal BBB niet aan tafel zitten en dat is toch niet wat wij graag hadden gezien op basis van de verkiezingsuitslag. Lees er alles over in dit blog.

  Lees meer over "Verslag van een teleurstellende avond - Update over vervolg"
 6. Harry.jpg
  Logo (1).png
  Door ChristenUnie Provincie Utrecht op 19 april 2023

  Harry Wolting beëdigd als commissielid

  Vanochtend is Harry Wolting beëdigd als commissielid! Onze vertegenwoordiger uit Vijfheerenlanden mag daarmee vanaf vandaag het woord voeren in de commissievergaderingen van de Provincie.

  Lees meer over "Harry Wolting beëdigd als commissielid"
 7. Statenzaal.jpg
  2bfeaa1e-5c08-437f-8d3c-48584d8d5c40.jpg
  Door Henriëtte Rikkoert op 14 april 2023

  Update - Stand van zaken formatie

  Op 6 april spraken we met alle partijen over het advies van verkenner Danny de Vries. Ik schreef daar in het vorige blog al over. Toen bleek dat het advies van de verkenner op verzet stuitte. We spraken af dat BBB en GroenLinks samen met een procesvoorstel zouden komen. Tot onze verbazing lag er na het paasweekend een voorstel van alleen BBB. Op 12 april hadden we daarover weer een debat met Provinciale Staten.

  Lees meer over "Update - Stand van zaken formatie"
 8. Henriette debat.jpg
  2bfeaa1e-5c08-437f-8d3c-48584d8d5c40.jpg
  Door Henriëtte Rikkoert op 8 april 2023

  Onze reactie op het advies van de verkenner

  Vlak voor het paasweekend, op donderdag 6 april, kwam verkenner Danny de Vries met zijn advies over hoe nu verder na de verkiezingen. In een paar weken tijd voerde hij 24 gesprekken. Helaas leverde dat geen duidelijke coalitie op zonder beperkingen. Toch kwam hij met een advies. Lees hier meer over mijn reactie namens de ChristenUnie.

  Lees meer over "Onze reactie op het advies van de verkenner"
 9. Fractie beediging.png
  Logo (1).png
  Door ChristenUnie Provincie Utrecht op 29 maart 2023

  Statenleden geïnstalleerd

  Vanavond zijn Henriëtte Rikkoert, Arne Schaddelee en Simone Kennedy geïnstalleerd als statenlid. Zij vormen de komende tijd de ChristenUnie-fractie in de Provinciale Staten in Utrecht. 

  Lees meer over "Statenleden geïnstalleerd"
 10. FsXvL-AXwAEbJ6F.jpg
  2bfeaa1e-5c08-437f-8d3c-48584d8d5c40.jpg
  Door Henriëtte Rikkoert op 29 maart 2023

  Afscheid van Nelly en Hans

  Op dinsdag 28 september nam de Provinciale Staten afscheid van vertrekkende statenleden. In onze fractie zijn dat Nelly de Haan, Hans de Harder en Harry Wolting. Nelly en Hans nemen ook afscheid van de fractie, Harry blijft commissielid.

  Lees meer over "Afscheid van Nelly en Hans"