Thema-avond eenzaamheid - 1 februari

📅 1 februari
📍   Weeshuislaan 30, Zeist
🕒 20:00, inloop 19:30

In 2021 voelde 11% van de Nederlanders van 15 jaar en ouder zich eenzaam en 32% enigszins eenzaam. Dat is een stijging ten opzichte van 2019. In Zeist is onderzoek gedaan naar eenzaamheid onder 75-plussers. Uit het onderzoek is gebleken dat 47,8% van de 75-plussers in Zeist zich zich eenzaam voelt. Hiervan voelt 38,3% zich matig eenzaam en 9,5% sterk eenzaam.

Eenzaamheid maakt ongelukkig. Mensen zijn sociale wezens. We hebben elkaar praktisch en emotioneel nodig. De overheid heeft dit probleem gesignaleerd. Onder leiding van staatssecretaris Maarten van Ooijen is het plan "Eén tegen eenzaamheid" gelanceerd. 

Hoe komt het dat het gevoel van eenzaamheid stijgt? Is dat iets van deze tijd? Wat doet de lokale, provinciale of landelijke overheid om eenzaamheid tegen te gaan? En moet de politiek daarin wel een rol hebben? Deze vragen willen wij graag beantwoorden op 1 februari 2023. De ChristenUnie Zeist organiseert dan een thema-avond over eenzaamheid. We willen het gesprek op gang brengen tussen de samenleving, maatschappelijke organisaties (zoals het Leger des Heils) en de politiek over eenzaamheid.

Na het gesprek is er de gelegenheid om na te praten onder genot van een hapje en een drankje!

Komt u ook?