Jubileumwandeling langs de Kersenlijn op 17 februari

kersenlijn3 lowres DSC_0956woensdag 09 februari 2011 11:24

De Statenfractie van de ChristenUnie verzorgt op donderdag 17 februari 2011 een politieke wandeling langs de Kersenlijn ofwel PON-lijn. Op 17 februari 1886 is de spoorlijn Amersfoort-Veenendaal in gebruik genomen en daarom organiseren we een wandelevenement op de honderdvijfentwintigste verjaardag van de Kersenlijn.

De wandelliefhebbers kunnen in drie etappes van Amersfoort naar Veenendaal sjouwen. Uiteraard is het ook mogelijk om een klein gedeelte mee te lopen of een kijkje te nemen op een van de pleisterplaatsen of bij de start. Tijdens de start wordt in de stationshal van Amersfoort CS het oude feestlied ten gehore gebracht.

De wandeling langs de spoorlijn is verdeeld in drie etappes: Amersfoort-Leusden, Leusden-Woudenberg en Woudenberg-Veenendaal. Het wandelevenement is tegelijk een campagne-activiteit voor de statenverkiezingen van 2 maart aanstaande. Bij het startpunt en op de pleisterplaatsen zorgen kandidaat-statenleden voor politieke acties. Onderweg vertelt statenlid Kees de Heer uit Amersfoort over de geschiedenis van de spoorlijn, over verkeersperikelen, natuur en landschap.

 Het complete programma ziet er als volgt uit

  1. 9.30-10.00 uur           opening jubileumfeest in NS-station Amersfoort CS
  2. 10.00 uur                    start eerste etappe Amersfoort-Leusden   
  3. 11.30 uur                    verwachte aankomst in Leusden
  4. 12.00 uur                    start tweede etappe Leusden-Woudenberg
  5. 14.00 uur                    verwachte aankomst in Leusden
  6. 14.30 uur                    start derde etappe Woudenberg-Veenendaal
  7. 16.00 uur                    verwachte aankomst in Overberg/Veenendaal

De adressen van de pleisterplaatsen staan eind deze week op deze website. Wie een of meer etappes wil meelopen, kan zich aanmelden door een mail te sturen naar: ChristenUnie@provincie-utrecht.nl   o.v.v. jubileumwandeling Kersenlijn

« Terug

Archief > 2011 > februari

Geen berichten gevonden