Uitnodiging: te gast bij de Staten

Provinciehuis.jpg
11 Kees de Heer 2.jpg
Door Kees de Heer op 23 december 2022 om 12:00

Uitnodiging: te gast bij de Staten

8 februari 2023

Wil je eens een kijkje nemen op het Utrechtse provinciehuis? Wil je een keer van dichtbij meemaken hoe Provinciale Staten debatteren over allerlei actuele zaken die spelen in Utrecht? Wil je weten hoe een Statenlid invloed uitoefent op het beleid? Meld je dan aan als gast van de Staten! 

Je kunt dan de eerstvolgende Statenvergadering van 8 februari 2023 bijwonen en een kijkje achter de schermen krijgen. Het programma bestaat uit een korte rondleiding en uitleg, het bijwonen van de Statenvergadering in de ochtend en een gezamenlijke lunch.

Op woensdagmorgen 8 februari 2023 om 9.30 uur word je ontvangen door de statengriffie en de statenfractie van de ChristenUnie. Je krijgt een korte uitleg over hoe een vergadering van Provinciale Staten werkt en wat er zoal op de agenda staat. Tijdens de rondleiding door het provinciehuis vertellen we je meer over het Utrechtse parlement: van de geschiedenis van het bestuur tot aan de taken van de provincie. Om 10.30 uur start de Statenvergadering. Rond 12.30 uur wordt de vergadering geschorst voor de lunch en dan hebben jullie de gelegenheid om met Statenleden in gesprek te gaan. Na afloop van de lunch eindigt het, maar jullie zijn natuurlijk nog van harte welkom om het vervolg van de Statenvergadering bij te wonen.

Heb je belangstelling voor het programma? Dan kun je je aanmelden via deze link.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Kees de Heer via ChristenUnie@provincie-utrecht.nl

Deel dit bericht